De cele mai multe ori ne dorim să știm ce este în mintea oamenilor, ce gândesc, de ce acționează așa cum o fac, de ce iau decizii pe care noi nu le înțelegem…

Ni se întâmplă des să vrem să pătrundem în mintea cuiva și să aflăm

De ce a făcut asta?

De ce a spus asta?

 De ce a plecat?

 De ce se poartă așa?

De ce nu mă apreciază?  

De ce nu mă iubește?

De ce mă înșală?

De ce m-a părăsit?

De ce? De ce, de ce?! – la nesfârșit; un chin continuu care nu se mai oprește, ba  din contra, se perpetuează și ia amploare. Și atunci, apare întebarea: Cum fac să înțeleg?

Toți suntem UNUL!

MioRa

Este cam dificil să înțelegem ce este în mintea altora când noi, de cele mai multe ori, nu știm ce este în mintea noastră. Este o diferență colosală între ceea ce gândim, ce simțim și ce spunem. Trăim într-o continuă alegere, ca și cu ,,masca pe gură” – o pun, să nu o pun?  Să mint, să nu mint?! Și atunci, necesar este focusul pe noi, pe gândul nostru, pe acțiunile noastre.

Primul pas este să ne înțelegem pe noi. Apoi, observăm faptele celuilat (dincolo de vorbe) și vom înțelege cel puțin două lucruri: că suntem diferiți și că fiecare are dreptul să gândească, să acționeze, să simtă diferit, să vorbească, să facă așa cum cum hotărăște el. Să aleagă să trăiască pentru el, nu doar pentru ceilalți. Noi nu putem face nimic să îl schimbăm pe celălalt, noi putem doar să nu o luăm personal și să acceptăm că celălalt este diferit, face alte alegeri. Că are viața lui, că are dreptul să decidă așa cum vrea, că are dreptul să plece sau că are dreptul sa spună  ,, NU”.
Putem alege acceptarea sau putem alege zbuciumul. Cheia este să nu o luăm
personal și să acceptăm tot ce vine.
La un moment dat, indiferent de ceea ce alegem noi, viața ne va pune, oricum, în fața altei alegeri: care ne place sau nu ne place. Totul este dinamic, ciclic, cu început și sfârșit.
Există, înainte de toate, o lege: cea a Adevărului – indiferent că alegem să îl vedem sau nu, rostim sau nu, acceptăm sau nu, el se manifestă; dincolo de măști.

Alege să trăiești în sinceritate; cu tine și cei din jurul tău (chiar dacă de cele mai multe ori adevarul doare). Alege să spui Adevarul, în primul rând ție și in viața ta va apărea Pacea. Însă, a spune Adevărul presupune curaj, schimbări, asumări, abandon etc. Dar toate acestea însumează prețul Libertății.

Când îi spui celuilat ce dorește sa audă, adică o minciună (chiar dacă gândul tău este altul, întreg corpul îți spune sa faci altfel) și totuși tu continui, ce crezi: îl minți pe celălalt sau îți spui ție o minciună?! Adevărul e că te minți, în realitate, tot pe tine. Mai devreme sau mai târziu viața îți va demonstra asta.
Unul, întodeauna, este mințit dacă nu există sinceritate. Poti alege să te minti, să il minți, sau să fii sincer cu tine și cei din jurul tau, trăind in ADEVAR.

Legea ARMONIEI.

Toți suntem UNUL!

MioRa