Focus pe respirație, pe Viață, pe Aici și acum!

Cum trăiești? Cum gândești? Ce simți? Ești axat sau dezaxat? Trăiești pe pilot automat sau trăiești conștient? Trăiești tu viața sau te trăiește ea pe tine? Acționezi sau reacționezi? Te stăpânește mintea sau o stăpânești tu pe ea?

 Vipassana este un tip de meditație care, prin focusul pus pe respirație, ajută la o mai bună înțelegere a propriilor gânduri, emoții, acțiuni, manifestări și reacții. Scopul final este acela de a te cunoaște mai bine, de a te înțelege și de a te observa, de a atinge o stare de calm, stare de prezență și de echilibru a minții prin observație.

Cu o tradiție de peste 2500 de ani, tehnica de meditație Vipassana a fost descoperită de Gautama Buddha, care a practicat-o și a împărtășit-o discipolilor săi. Aceștia din urmă au practicat-o la rându-le, iar azi eu o împărtășesc celor care știu și simt că au nevoie de ea, pentru a o internaliza și practica.

După experiențele pe care le-am avut ca student și facilitator al Meditației Vipassana, cu Maeștri în India și Nepal, mi-am propus să aduc și acasă această metodă de echilibrare, liniștire și curățare a minții de impurități. Sute de absolvenți au beneficiat de rezultatele miraculoase obținute prin consecința primordială a acestei tehnici de meditație: starea de observator.

Practicarea meditației Vipassana ajută enorm. Rezultatele acestei practici s-au observat atât în viața mea, cât și în viețile sutelor de participanți la cursurile mele și practicanți ai acestei tehnici, ei continuând să mediteze zilnic și integrând meditația Vipassana ca mod de viață.

Pentru înscriere în grupul de meditaţie pe care îl formăm în curând, click aici (link către pagina contact sau evenimente, în funcţie de cum stabilim cu Mioara; dacă punem spre pagina EVENIMENTE, bănuiesc că va fi un formular de înscriere, aşa-i?)